El Maresme espera el Tour

La zona nord de la comarca es prepara per afrontar amb èxit l'arribada demà de la cursa ciclista més important

A vint-i-quatre hores de l'arribada de la cursa ciclista més important del món, l'Alt Maresme es prepara per viure un esdeveniment esportiu que capgirarà per unes hores la mobilitat a la comarca. La coordinació entre els Mossos, el Servei de Trànsit i les policies locals dels municipis per on passarà el Tour fa setmanes que es treballa, perquè la col·laboració dels agents locals és vital per garantir la màxima seguretat i l'absència d'entrebancs en tot el recorregut. Les afectacions del trànsit a tot el recorregut de l'N-II arribaran fins a la cruïlla amb el semàfor de Sant Vicenç de Montalt. En aquest punt, els ciclistes deixaran la carretera nacional per enfilar els revolts de la carretera BV-5034 fins a arribar a Sant Vicenç, municipi que creuaran de dalt a baix. La carretera de Torrentbó els portarà fins a Arenys de Munt.

Gegants a Sant Vicenç

El pas per Sant Vicenç, la població més afectada per la presència del Tour, tindrà com a curiositat afegida que els geganters plantaran a l'espera de la caravana ciclista els gegants Bòbul, Margaridassa i Toni Sors. Serà a l'avinguda de Montaltnou a partir de la una del migdia. Des d'aquesta mateixa hora i fins a les quatre de la tarda es preveu tallar el trànsit de la carretera BV-5031, al veïnat de Torrentbó, per on han de passar els ciclistes en direcció a Arenys de Munt. Els participants enllaçaran els revolts de Torrentbó amb els de Collsacreu amb força més pendent. L'ascensió començarà a la cruïlla de les quatre carreteres, que enllaça amb la C-61, que porta a Sant Celoni. Totes les cruïlles d'accés estaran controlades per agents dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i voluntaris. Els veïns de les urbanitzacions de Tres Turons i Santa Rosa dels Pins, de manera excepcional, podran travessar la carretera, de manera transversal, després d'haver passat la caravana publicitària i abans del pas de la caravana ciclista. També ho podran fer de la mateixa manera els veïns de Subirans i Can Cosme que hagin d'anar a l'Eixample. El veïnat de Torrentbó haurà de fer servir el pas alternatiu d'anar fins a Caldetes i els veïns de la Creueta i Collsacreu que es vulguin desplaçar hauran d'anar per la carretera de Sant Iscle.

Bus urbà afectat

A partir de les 12.41 i fins a l'acabament de la cursa ciclista, el bus de línia entre els dos Arenys tindrà la sortida i arribada, a la parada del pont i no es faran més aturades dins el nucli d'Arenys de Munt. La mesura excepcional s'ha pres per garantir el servei sense que aquest afecti el normal desenvolupament de la prova.

Pel dinar de Sant Zenon

El Tour arribarà a Arenys de Mar coincidint amb el dia central de la festa major, la diada de Sant Zenon. No només això, sinó que l'hora prevista perquè els ciclistes desfilin per la façana marítima arenyenca és l'hora de dinar de la festa major. Així, que els arenyencs no tenen excusa, en ple dia festiu, per no baixar a veure el pas d'aquesta competició esportiva. Està previst que a dos quarts de dues comencin a arribar, a Arenys de Mar procedents de Canet, els primers vehicles de la caravana publicitària que precedeix els vehicles dels equips oficials que van davant de les bicicletes. En funció de la velocitat que portin des de Girona, el gros de bicicletes es preveu que passin per l'N-II, a les tres de la tarda. Serà un pas molt ràpid, només alentit pel nou giratori del capdavall de la riera. Pels qui no hi siguin a temps, encara podran fer un segon intent anant fins a Arenys de Munt per buscar un lloc a la cruïlla de les quatre carreteres provinents de Torrentbó. Des d'aquest punt els corredors enfilaran cap a la pujada a Collsacreu.

Esport a Santa Susanna

El municipi de Santa Susanna és l'únic que ha anunciat un programa d'activitats complementàries aprofitant la presència del Tour pel nord del Maresme. El marcat caràcter turístic de la població i el fet que ostenti el segell de Turisme Esportiu han estat clau per anar més enllà de fer una crida als ciutadans perquè surtin al carrer a donar la benvinguda als ciclistes. A partir de les 11 del matí, davant del Carrefour de Santa Susanna, hi haurà activitats gratuïtes infantils amb inflables. A més, tothom que ho vulgui podrà participar en els circuits de bicis i segways. i prendre part en una festa de l'escuma a l'aire lliure, organitzat per l'empresa Gruponboard, gestora del punt d'acolliment del Centre BTT Santa Susanna-Montnegre. Tots els assistents rebran regals promocionals.A l'estand de la Fundació Turística s'oferirà informació sobre la destinació turística esportiva del municipi com a destinació especialitzada per a la pràctica del ciclisme de carretera, ciclisme de muntanya, vela lleugera, futbol i esports col·lectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.