Efemèrides

Efemèrides

1941. L'operació Barba-roja.

L'exèrcit del III Reich alemany va iniciar la invasió de l'URSS, sense prèvia declaració de guerra, en un front de gairebé 3.000 quilòmetres. Era l'operació Barba-roja, amb què es preveia, mitjançat la guerra llampec, una ràpida victòria. Per aconseguir-ho, els alemanys, amb la col·laboració de tropes italianes, romaneses, hongareses, eslovaques i finlandeses, van mobilitzar cap a tres milions de soldats. L'operació va significar un cop molt dur per a les sorpreses forces soviètiques, que van tenir moltes baixes i van perdre grans extensions territorials en poc temps. Però l'arribada de l'hivern va desbaratar els plans alemanys.

1535.

Executat el bisbe John Fisher, víctima de la seva oposició al rei Enric VIII d'Anglaterra, que volia divorciar-se de Caterina d'Aragó.

1713.

Guerra de Successió: en virtut del conveni de l'Hospitalet, evacuen Barcelona les tropes angleses i austríaques. Catalunya quedava sola en la lluita contra Felip V.

1941.

Paral·lelament a l'atac alemany a l'URSS, el govern espanyol organitza la División Azul, unitat que participarà en la campanya militar a l'Est. Franco s'involucrava així en el conflicte bèl·lic al costat de l'Eix.

1990.

Desmantellat el Checkpoint Charlie, el punt de pas més conegut del mur de Berlín.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia