Efemèrides

Efemèrides

1340. La batalla naval de Sluys.

Va ser el primer gran enfrontament armat entre anglesos i francesos, en el context de la guerra dels Cent Anys, i va tenir lloc a la badia de Sluys (la Resclosa), situada entre la costa del Flandes occidental i la regió holandesa de Zelanda. En la batalla, que aviat es va convertir en un seguit d'abordatges mutus i sagnants combats cos a cos a les cobertes de les naus, la flota anglesa, dirigida pel rei Eduard III, va obtenir la primera i important victòria del llarg conflicte. França va perdre, però els seus almiralls van saber copiar la tàctica d'Eduard per poder atacar després les costes angleses amb mètodes similars.

1295.

Signat a Anagni, al Laci, un conveni de pau entre el papa Bonifaci VIII i els ambaixadors de la Corona d'Aragó, França i Nàpols sobre les respectives influències a la Mediterrània central.

1412.

El compromissaris reunits a Casp dicten sentència a favor de Ferran d'Antequera com a successor del rei Martí l'Humà. S'instal·lava així la dinastia castellana dels Trastàmara a la Corona d'Aragó.

1509.

Caterina d'Aragó, filla dels Reis Catòlics, és coronada reina d'Anglaterra.

1941.

Segona Guerra Mundial: A Espanya i Dinamarca s'obren oficines de reclutament per lluitar amb l'Alemanya nazi al front de l'Est.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia