Serveis

Barcelonès

Nou abonament trimestral per a rodalies

Es podrà comprar a partir de la segona quinzena de juliol i serà similar al dels FGC

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en marxa un nou abonament trimestral per als usuaris de rodalies i regionals. El bitllet multiviatge es podrà adquirir a partir de la segona quinzena de juliol.

El nou abonament permetrà fer als usuaris tants desplaçaments com vulguin durant un trimestre utilitzant els serveis de rodalies i regionals de Renfe. En cap cas es tracta d'un abonament integrat, sinó que és similar al que ja té Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que permet desplaçar-se amb els trens d'aquesta operadora de manera il·limitada, sense preveure els transbords als d'una altra operadora. Territori i Sostenibilitat informa que, tot i assemblar-se a l'abonament dels FGC, no tindria el mateix preu. L'abonament trimestral de Renfe serà proporcionalment més econòmic respecte dels actuals títols mensuals i les tarifes seran en funció de les zones de pas per als usuaris de rodalies, i segons els quilòmetres per als desplaçaments de regionals. Aquest nou títol de transport de Renfe vol beneficiar l'usuari que fa un ús més recurrent del transport públic.

Més trens cap a Girona i Figueres

La línia R11 dels serveis regionals de rodalies de Catalunya estrenarà el 17 juny la reordenació dels horaris entre Barcelona, Girona i Figueres. Aquesta reordenació inclou un allargament de les hores de servei en horari nocturn i que es faci arribar fins a Figueres la majoria de trens que fins ara començaven o acabaven el seu recorregut a Girona. D'aquesta manera, es vol donar resposta a les demandes territorials i garantir la mobilitat obligada per raons laborals al major nombre possible d'usuaris. Paral·lelament, també es treballa perquè progressivament s'escurci el temps d'aquests trajectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.