Societat

SOCIETAT

La fundació Sant Llàtzer de Terrassa compra Torrebonica

L'objectiu és que la finca aculli un campus universitari de ciències de la salut

L'adquisició ha costat 7,2 milions

La Fundació Sant Llàtzer de Terrassa va fer efectiva el dia 30 passat la compra de la finca de Torrebonica –a l'est del terme municipal– a Servihabitat, la divisió immobiliària de La Caixa, que n'era la propietària des de ja fa algunes dècades. L'objectiu és que en pugui fer ús el Consorci Sanitari de Terrassa. L'entorn natural, de 274.637 m² i un edifici principal de 7.621 m², històricament sempre s'havia associat a l'atenció de malalts o discapacitats, gairebé des de la seva urbanització al segle XIII. Tot i això, estava en desús des del 1990 i en els anys anteriors havia fet la funció de casa de colònies.

L'operació permet que Terrassa recuperi la funcionalitat de l'entorn –l'alcalde, Pere Navarro, presideix la Fundació Sant Llàtzer– i que reforci la seva condició de ciutat universitària. El CST, que ja fa temps que mantenia converses amb la Facultat de Medicina de la UAB, hi instal·larà el seu campus de ciències de la salut, aprofitant la proximitat de l'hospital de Terrassa. De fet, malgrat la idoneïtat de la finca, ja havia planificat la construcció del campus als seus propis terrenys, per la impossibilitat de fer l'adquisició. Les noves circumstàncies econòmiques, però, han acabat facilitant la compra per 7.250.000 euros, que La Caixa mateix s'ha encarregat de fer assumible. L'Ajuntament aportarà al voltant del 30% de la inversió inicial, que també inclou la rehabilitació.

LA XIFRA

274.637
metres
quadrats té la finca, que inclou un edifici principal de 7.261 m², un annex de 1.985 m² i altres habitatges.

Entre tres i set anys per a la transformació

Al marge del projecte universitari, també està previst que l'entorn de Torrebonica disposi d'espais per als serveis socials i l'atenció a la dependència, i que faci les funcions de punt de trobada d'aliances del món empresarial relacionades amb el camp mèdic. Es compta que la rehabilitació dels edificis començarà a ser visible d'aquí a tres anys, i que les primeres classes seran d'aquí a set.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia