Política

Junqueras: “La independència és bona i urgent, i estem preparats per concretar-la millor que ningú”

El president d'ERC demana al Consell Nacional que es difongui el discurs sobiranista amb “serenor” i “formes suaus”

El líder republicà assegura que el seu partit és “la garantia” i “l'esperança” de molts catalans per tal d'assolir l'Estat propi

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte en el seu discurs al Consell Nacional del partit que la independència de Catalunya “no només és bona” sinó també “urgent” i que els republicans són garantia de difondre aquest missatge. “Estem preparats per concretar-la millor que ningú”, ha apuntat Junqueras, qui també ha demanat que el to de la campanya es basi en la “serenor” i “tranquil·litat” davant possibles intents de generar crispació i tensió per part d'altres formacions. “Ara que tenim tota la raó, és més important que mai que els nostres discursos no mostrin arestes i ser suaus en les formes”, ha afirmat.

Junqueras ha constatat que ERC és “la garantia” i “l'esperança” de molts catalans per tal d'assolir l'Estat propi. Ho ha defensat argumentant que el partit és el que té més “rigor” i “preparació” per difondre aquestes idees, ja que des de fa 20 anys ho defensa “amb entusiasme”. “La nostra obligació és intentar fer el millor resultat possible perquè ningú dubta del nostre compromís”, ha afirmat. “Som la garantia d'un país nou, i d'un país nou per a tothom; inclusiu, integrador i amb igualtat d'oportunitats”, ha afegit. “Potser no serem la força hegemònica” ha raonat en un altre moment del discurs el president d'Esquerra. Però insistint en la constància, ha assegurat que per a l'objectiu final de la independència no només en dependrà el resultat de les eleccions “sinó del que passarà en els pròxims anys i en futures eleccions”, ha apuntat.

“A vegades hem plantat llavors en temps molt difícils i han trigat en fructificar”, ha sentenciat Junqueras, “i part dels fruits que puguem recollir ara els haurem sembrat en moments molt més complicats”, ha indicat.

Durant la seva intervenció, Oriol Junqueras ha alertat que “hi haurà algú que voldrà que aquest procés no culmini”. “Però hi ha coses a la vida que, per tal d'acabar-les bé s'han d'acabar d'un sol cop, i la independència és una d'aquests coses”, ha subratllat.

Sense dubtar que ERC fa temps que “marca l'agenda política”, el líder republicà ha avisat que en aquestes eleccions “ens hi podem jugar la feina de 20 anys” i que a la vegada ofereixen una oportunitat única d'obtenir un bon rèdit. “En aquests 55 dies hem d'estar a prop dels nostres conciutadans, això és el que ens oferirà més rendiment”, conclou Junqueras.

A contrarellotge

L'avançament de les eleccions al Parlament de Catalunya per al 25 de novembre ha fet que tots els partits treballin a contrarellotge per elaborar llistes i acabar de perfilar el programa electoral, entre d'altres. ERC no és menys i ja ha fixat un calendari preelectoral que es desenvoluparà a un ritme frenètic. D'aquí just una setmana, s'hauran de celebrar tots els congressos comarcals del partit per tal que surtin els candidats que optaran a formar part dela llista electoral. El dilluns 8 d'octubre es reunirà la Sindicatura electoral, que avaluarà si totes les candidatures presentades han seguit correctament el procediment. Comprovarà, per exemple, la validesa i el nombre d'avals necessaris que es requereixen. El mateix dia se celebrarà amb caràcter ordinari l'executiva nacional, d'on es podrà saber, entre d'altres, si haurà un o més candidats per ser el cap de llista.

Els dies 10 i 11 d'octubre serviran per confeccionar les llistes electorals de tots els territoris. Una data assenyalada serà el dissabte 13 d'octubre. Hi ha convocat un Consell Nacional extraordinari que servirà per ratificar les llistes i valorar si ERC podria concórrer als comicis fent coalició amb alguna altra formació política. Aquell dia es proclamarà també la persona que liderarà la candidatura republicana. Fonts del partit han avançat que està previst que aquesta persona es presenti oficialment en un acte públic el pròxim 17 d'octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.