Política

La CUP avisa que al full de ruta hi falta la DUI

Arrufat assegura que no se sumaran al document preacordat mentre sigui tant “inconcret”

Reivindica “la construcció d'escenaris útils” i que s'acordi un veritable “full de ruta cap a la independència”

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha advertit aquest dimarts que el preacord de full de ruta publicat el passat dia 13 és massa “inconcret” com perquè el subscrigui la seva formació. I ha afegit que en el document definitiu “ha de figurar de forma explícita una DUI (Declaració Unilateral d'Independència)”.

Divendres passat, CDC, ERC, EUiA i les entitats sobiranistes van assolir un “principi d'acord” per encaminar, a manera de full de ruta, la consecució d'un “nou Estat” després de les eleccions del 27S, que “han de servir com mecanisme legal per conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític”.

En valorar aquest text, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha expressat la seva estranyesa perquè tots els partits sabien que ells presentaran la seva proposta dissabte que ve 21, amb la qual cosa, ha afirmat: “No entenem la pressa que s'han donat a donar a conèixer” un principi d'acord “sense esperar-nos”.

Sobre el contingut del text ha assenyalat que no els agrada “la inconcreció”. “Enlloc es diu que les eleccions del 27-S siguin plebiscitàries o constituents –ha afirmat– i, a més, no hi ha cap DUI, sinó una simple declaració solemne” que ha de ser aprovada a principi de legislatura.

“Aquest Parlament morirà a base d'aprovar declaracions solemnes”, ha ironitzat Arrufat abans de reivindicar “la construcció d'escenaris útils” i que s'acordi “un full de ruta cap a la independència” i “no un simple full de ruta cap al dret de decidir”.

La diferència entre totes dues, ha explicat, “és que a la primera ha de quedar clar quan s'articula la ruptura amb l'Estat espanyol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia