Opinió

A la tres

Els il·luminats

“Menys preocupar-se pels fanalets i més pels problemes reals de la gent. És el que ells diuen, no?

Està molt bé això que els bons espanyols es preocupin perquè a la processó dels Reis de l'Orient de Vic no hi hagi fanalets amb l'estelada.

I vostès es deuen preguntar: si aquest no és el primer any –sinó el quart– que els fanalets surten a la cavalcada, per què s'esquincen les vestidures ara, i no abans? Què els agafa?

Molt fàcil: aquest és l'any que, finalment, determinada premsa de Madrid se n'ha assabentat. I ja saben vostès que el que no surt en aquesta premsa no existeix, i prou. Sort tenen els bons espanyols, que disposen d'un periodisme valent que encara que sigui amb retard denuncia la intolerable manipulació política de la infància.

I al darrere hi van alguns polítics, que ahir van sortir a patolls. La qüestió ha arribat fins i tot a les instàncies europees. L'eurodiputada Teresa Giménez Barbat acaba d'instar la Comissió Europea a protegir els drets infantils “davant l'intent de manipulació de la cavalcada de Reis”. Molt ben dit.

Ara, a mi m'agradaria que els mateixos il·luminats que tant es preocupen per la infància tinguessin la mateixa sensibilitat per altres casos. Per exemple, i ho escric com anècdotes, tots aquests bons espanyols ¿per què no van posar el crit al cel quan la infanta Elena va portar als toros, a Mallorca, la seva filla de 15 anys malgrat que el reglament de les Illes fixa l'edat límit als 16? ¿O quan molts altres assidus de les revistes del cor també porten els seus fills menors a veure com torturen un animal fins a la mort?

El 12 d'octubre, dia de la Raça, al canal infantil de TVE va aparèixer una bandera d'Espanya. Això no és manipulació política? Ah, no; que és la que ens uneix, ni que sigui a la força. I que en un col·legi de Sevilla acabessin el curs escolar fent una jura a la mateixa bandera, és correcte?

Anècdotes, al capdavall. Als bons espanyols els preocupen els drets de la infància? Doncs aquí tenen una dada: avui dia, un de cada tres nens és en risc de pobresa o d'exclusió social.

O sigui, menys preocupar-se pels fanalets i més pels problemes reals de la gent. És el que ells diuen, no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia