Opinió

A la tres

Sospites habituals

“La tesi del Partit Popular és que aquí hi ha uns éssers malignes que han segrestat la voluntat dels catalans

Recorden vostès un dels arguments del clan de la caverna per demostrar que la premsa de Catalunya és presonera de la dèria independentista? I que per això els pobres catalans –no tots, s'apressen a dir els que acaben de tronar o escriure aquella bestiesa– han estat mentalment abduïts i són poc menys que uns titelles a les mans d'uns polítics malvats?

Com han fet aquesta anàlisi tan fina de la qual es riu qualsevol que s'hagi passejat per Catalunya un parell de tardes? Per exemple, que en una ocasió molts diaris de Catalunya van compartir un editorial. O, en el seu defecte, el van publicar com a article destacat. Aquesta unanimitat, asseguren els preclars comentaristes de Madrid, demostra que Catalunya malviu sota un règim feixista.

I tot això per dir que ahir vaig quedar de pedra en veure com dos diaris pensats i editats a Madrid titulaven exactament igual la peça editorial: “La unitat d'Espanya no es negocia”. Ni ara, ni mai. Amb paraules diferents, amb tots els matisos que es vulgui, la tesi és la mateixa. Res de negociar ni de tots els seus sinònims. Res de dialogar. Però, –ah!– no havíem quedat que el PP volia dialogar? Sí, ja hem vist per on van els trets, sobretot Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i Carme Forcadell.

La tesi del PP és que aquí hi ha uns éssers malignes que per tapar les seves vergonyes han segrestat la voluntat i les institucions de tots els catalans. Que han estat triats democràticament i són majoria? Res, home, res. Detalls. Ells, a parlar amb els altres. I, si convé, crear institucions i entitats generosament finançades per oposar-se a les que s'han construït des de la base i amb voluntat democràtica, a l'estil de l'ANC, Òmnium i la municipalista AMI. I, si cal, se les il·legalitza o se les dissol.

Sí, em diran vostès, i llavors, on queda el dret a l'associació lliure i pacífica que garanteix la Constitució? Ja els responc jo per ells: la unitat d'Espanya –prou que ho sabem– és anterior a la Constitució. I si ells es veiessin en la necessitat d'eliminar-la per garantir aquesta unitat, què passaria?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia