Opinió

LA GALERIA

Un any de Madrenas

Madrenas ha sabut aportar la calma que calia a la ciutat en l'any a l'alcaldia i opta per la discreció combinada amb una acció decidida

Marta Madrenas ja fa un any que és alcaldessa de Girona. Després del despropòsit de convertir el número 19 de la llista en alcaldable, va arribar Madrenas “per seguir l'ordre lògic de les coses”, com va afirmar ella mateixa. Dijous una conferència va servir per fer un repàs a la feina feta fins ara i per mirar el futur amb ambició. Un futur que la prefigura com a alcaldable del PDeCAT, tot i que la formació ja ha anunciat que vol fer primàries. L'actual alcaldessa ha sabut, primer, aportar la tranquil·litat necessària al capdavant de l'alcaldia, després del convuls pas d'Albert Ballesta pel càrrec, i sense que ell en tingués gaire culpa. De fet, una tranquil·litat que alguns podien posar en dubte quan es va fer públic que el govern de majoria de la ciutat el formarien dos eterns rivals com CiU i el PSC. Però tant Madrenas com Paneque són persones pragmàtiques que saben què volen i com aconseguir-ho. Això explicaria que, malgrat ser grans rivals –segurament també ho seran el 2019– no ha transcendit cap picabaralla o estirabot com aquells a què ens tenia habituats el tripartit de fa anys. No és una època per governar perquè cap consistori pot presentar grandiosos projectes amb una economia migrada i molt esgotada encara pels efectes evidents de la crisi fent estralls a l'àrea de serveis socials i l'ocupació. El ciutadà reconeixerà a Madrenas aquest saber fer des de la discreció, però també des de la decisió. És cert que el càrrec li ha arribat sobrevingut per la marxa cap a la presidència del país de Carles Puigdemont, però un té la sensació que s'ha sabut fer seu el càrrec. Molts dels projectes encara són heretats; alguns, antics i provinents d'antics governs; altres, de l'exalcalde que va portar el partit a l'alcaldia. Els anuncis fets la setmana passada en la conferència tampoc van suposar trencar cap baralla o posar el comptador a zero, però l'anunci per refer el pla general ja comença a dibuixar el que podria ser d'aquí a uns anys la Girona de Madrenas, si els ciutadans així ho decidissin, o la necessitat de connectar millor tots els eixos comercials des de Canalejas, passant per Santa Clara o millorar la mobilitat a peu per plaça Catalunya. Els grans projectes seran el museu de la Casa Pastors, el Modern i la Casa de Cultura, que tenen l'empremta del passat, perquè fa molt temps que se'n parla, però que serien grans trumfos per arribar a les eleccions del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia