Opinió

LA GALERIA

Què feia Dalí el 1955?

Dalí va quedar embadalit per la bellesa de Nanita i mentre va ser a Nova York el 1955 hi va mantenir una molt bona relació

Què feia Dalí el 1955? Realment es ficava al llit amb Antonia Martínez de Haro? Segons Pilar Abel, filla d’Antonia, ella va ser concebuda en alguna trobada sexual que hauria tingut lloc a mitjan anys cinquanta. Si la pretesa filla de Salvador Dalí va néixer l’1 de febrer del 1956, l’artista i Antonia Martínez haurien d’haver mantingut relacions sexuals nou mesos abans, és a dir, el maig del 1955.

Aquell any, al mes de febrer, Dalí tenia 50 anys i, segons recull Ian Gibson a La vida desaforada de Salvador Dalí, l’artista i Gala eren a Nova York i assistien al ball benèfic que anualment oferia la família Knickerbocker, una trobada molt selecta on va conèixer i admirar Nanita Kalàixnikov, filla de l’escriptor José María Carretero. Dalí va quedar embadalit per la bellesa de Nanita, i mentre va ser a Nova York la va anar a veure cada dia, hi va mantenir una relació més enllà de l’amistat i ella li va fer de model. Aquell 1955 Dalí va pintar L’Últim Sopar o El sagrament de l’Últim Sopar, que presentaria en públic a

la National Gallery of Art de Washington DC. De tornada a Europa, una part del mes de maig del 1955 Dalí la va passar a França, tal com se’l veu en una filmació captada el dia 3 d’aquell mes, al zoo de Vincennes, a la regió de l’Illa de França, a pocs quilòmetres de París, contemplant i pintant un rinoceront. Set mesos més tard, al desembre, Dalí encara era, o hi havia tornat, a París. Es va presentar a la Universitat de la Sorbona en un Rolls Royce ple de bròquils, abans de pronunciar la cèlebre conferència sobre els aspectes fenomenològics del mètode paranoic-crític.

Realment aquell mes de maig Dalí havia estat a Portlligat i després havia tornar a França per pintar rinoceronts i fer un discurs a la Sorbona de París?

La clau per conèixer la paternitat daliniana de Pilar Abel potser està en l’ADN que demana la pretesa filla, i es podrà comprovar si finalment es fa l’exhumació del cadàver de Dalí. Però també es resoldria l’enigma si sabéssim exactament on era Dalí tot aquell mes de maig del 1955, quan va quedar prenyada Antonia Martínez. No fos cas que es demostrés que el pintor no era a Cadaqués. Aleshores només ens quedaria la teoria del sobre amb esperma, el mateix que Dalí un dia enviaria al seu pare, amb el qual no va mantenir gaire bona relació, tot dient-li: “Ja no et dec res.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia