Opinió

Keep calm

Democràcia!

El referèndum del proper 1 d’octubre és la veritable moció de censura a aquest govern corrupte i amb tics antidemocràtics

Malgrat el cop de força, la campanya pel referèndum de l’1 d’octubre continua endavant. D’una manera peculiar, és cert. Amb centenars d’actes arreu del territori, però també amb empaperades massives, casserolades, concentracions a davant del TSJC o a davant de la Ciutat de la Justícia en favor dels detinguts per la ràtzia de la Guàrdia Civil... Una campanya que no té res de normal, perquè des de l’Estat espanyol s’ha convertit en una campanya de resistència. Perquè aquests són dies clau per al futur no només del nostre poble, sinó també de la democràcia i la llibertat arreu de l’Estat. Farien bé els progressistes espanyols de prendre nota de fins on és capaç d’arribar el PP –amb la col·laboració imprescindible de la seva marca blanca Cs i del PSOE– a l’hora de retallar les llibertats i els drets civils.

El passat mes de juny Pablo Iglesias va presentar una moció de censura més que merescuda contra Rajoy i el govern del partit més corrupte d’Europa. Ara bé, aquesta iniciativa només va obtenir els 82 vots de Podemos –i totes les seves confluències– d’ERC i de Bildu. A l’altra banda, hi van votar en contra 170 diputats, mentre 97 es van abstenir. Aquesta és la realitat de l’Espanya actual, i aquests 82 vots hi han tornat a xocar en contra. Contràriament, a Catalunya, aquest PP hegemònic i omnipresent a Espanya és una força residual que tot just supera el 8% dels sufragis.

A Catalunya el PP ja ha estat vençut pels vots de la gent. Per això, el referèndum del proper 1 d’octubre és la veritable moció de censura a aquest govern corrupte i amb tics antidemocràtics. I en aquesta moció contra els que intervenen les nostres institucions, en detenen els treballadors i limiten les llibertats més bàsiques, ens hi hem de sentir interpel·lats tots els demòcrates. Perquè això, a la Catalunya d’avui, va de democràcia i va de llibertat. I cada vot serà una petita moció contra les amenaces i la por i a favor de la dignitat i la decència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia