Opinió

Keep calm

Santiago Espot

Necessitem cadascun dels nostres ardits defensors i tanmateix Santiago Espot ha desaparegut. On és? És a la presó? Algú l’ha fet callar?

On és Santiago Espot? El coratjós, l’intel·ligent Santiago Espot? El patriota Santiago Espot?

Espot és el president de Catalunya Acció. Va ser jutjat per l’Audiència Nacional pels delictes d’injúries al rei i ultratge als símbols d’Espanya. Tothom el coneix per la seva aparició en tertúlies televisives. Va militar per Solidaritat Catalana.

És a la presó? Alguna mena de força l’ha fet callar tot de sobte?

Però la pregunta més incisiva és: per què l’hem oblidat?

Estem vivint un cop d’estat contra Catalunya, estem sotmesos com una colònia als desitjos d’una oligarquia que ignora el vot popular i l’expressió de la democràcia.

Necessitem tots i cadascun dels nostres ardits defensors, sempre pacifistes, això sí. I tanmateix Santiago Espot ha desaparegut de l’imaginari col·lectiu. On és? Què li passa? Repeteixo: és a la presó?

Sóc conscient que tots plegats estem cometent una greu desídia pel que fa a aquest lluitador, que, en la plenitud de les seves facultats i la seva història de lluita, ens seria extremadament útil. Però res: l’hem esborrat. Em fa una immensa vergonya,

Els seus llibres són exemplars, la seva contundència als debats televisius ens van impressionar a tots, i va derrotar dialècticament alguns dels prohoms de l’unionisme.

Per què l’hem oblidat?

A qui interessa aquest oblit?

La situació que travessem, en què la força s’ha imposat a la llei, ens obliga a caminar units, a coordinar esforços i a aportar tots els talents i totes les determinacions.

Aquest és un clam per un home injustament oblidat i en mans de la tan coneguda Audiència Nacional, que té una història llarga; un home que té a sobre el delicte d’haver impulsat una xiulada en un partit de futbol. Infantil.

I vergonyós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia