Opinió

Full de ruta

Rússia en té la culpa, és clar

Estiguin ben tranquils, que el govern d’Espanya ens ha promès que ho investigarà

Ramón Serrano Suñer, també conegut com el cuñadísimo, ja ens ho va avisar: de tots els mals que patia Espanya, Rússia n’era la culpable. I, apa, tots cap a Rússia en format División Azul, perquè ja s’havia acabat la broma.

Semblava que passat el temps l’amenaça russa havia quedat relegada als llibres d’història recreativa. Doncs no. Rússia no oblida els seus enemics seculars. I menys si aquest enemic va ser definit en algun moment com “la reserva espiritual de Occidente”.

Ara, gràcies a les denúncies del tàndem mitjans de comunicació-govern espanyol –ometré per prudència qui porta el manillar– sabem que un exèrcit d’informàtics russos s’han dedicat a difondre informacions falses i pertorbadores sobre Catalunya i el procés cap a la república. I ja se sap que, a Rússia, no es mou ni un paper sense que ho permeti en Vladímir Putin. Ja ho tenen. Ja sabem qui és que fa la traveta a la nació més antiga d’Europa. Putin en persona. Però estiguin tots vostès ben tranquils, que el govern espanyol ha promès que ho investigarà.

Després del referèndum de l’1 d’octubre va quedar clar que el govern espanyol havia perdut la batalla mundial de la imatge. Davant d’això va fer tres coses: primer, treure importància a les càrregues policials. Segon: acusar els pacífics votants de ser els responsables de la violència. I tercer: dir que la majoria de les imatges difoses eren falses, encara que haguessin estat captades per la premsa internacional.

Com que tot això no ha servit de res, ara ha calgut recórrer al vell truc d’atribuir la culpa dels propis errors a alguna conxorxa. Durant un temps va ser la llegenda negra. Més a prop, el contuberni judeomaçònic. Després, el Partit Comunista finançat per l’or de Moscou. Fa unes dècades, el contuberni de Munic. L’1 d’octubre del 1975, Franco encara va insistir: “Todo obedece a una conspiración masónica e izquierdista en la clase política, en contubernio con la subversión comunista en lo social.” I, espera, com era allò de l’11-M? Ah, sí: que havia estat ETA. I ara és Rússia. Espanya canvia?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia