Editorial

Els embats al model educatiu

La defensa del model educatiu català ha de ser una prioritat davant els embats d’un Estat que s’ha proposat destruir-lo. La inacceptable persecució que estan patint els docents exigeix respostes clares i contundents de la ciutadania, com ara les concentracions de dimecres convocades per Docents per la República i els CDR d’arreu del país. Caldrà respondre tantes vegades com calgui, perquè ens hi juguem el futur com a país.

Els atacs a l’escola catalana, que les últimes setmanes s’han intensificat fins a límits insuportables, són premeditats i venen de lluny. Responen a una estratègia concebuda i covada des de fa anys als tancs de pensament de l’extrema dreta espanyolista, que ara veu el terreny adobat per als seus propòsits. Ja ho va dir en el seu moment l’exministre de Cultura, Educació i Esports, José Ignacio Wert, quan exposava la necessitat d’espanyolitzar la mainada catalana. El mateix discurs que fa avui Ciudadanos, a través d’Albert Rivera.

L’ofensiva no es limita a l’àmbit polític, és clar. Des de l’1 d’octubre ha estat constant el degoteig de denúncies contra professors pel simple fet d’haver comentat a classe el que va passar el dia del referèndum. Que mestres i directors d’escola hagin hagut de declarar davant d’un jutge per aquesta raó, només es pot entendre com un intent matusser de coartar-los la llibertat. Com un lamentable avís per a navegants.

La determinació de la comunitat educativa a mantenir el model de què ens hem dotat és tan forta, tan potent, que resistirà els embats. Però és important que mestres i professors tinguin tot el nostre suport i notin l’escalf de la gent per educar sense por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia