Editorial

Un màster en falsedat

El cas del fals màster universitari de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, lluny de tancar-se com pretenia el PP, s’ha fet gran fins a generar un escàndol que podria acabar tenint repercussions penals i polítiques. La Universitat Rey Juan Carlos ha desmuntat la versió de Cifuentes, deixant clar que no té cap constància de la seva veracitat, com va reconèixer divendres el mateix rector, i a més ha portat el cas a la fiscalia en vista dels clars indicis de falsificació de l’acta presentada per la política popular per justificar-se davant del Parlament autonòmic i l’opinió pública. Mentrestant, la crisi política creix amb força fins al punt de fer trontollar la supremacia del PP en un dels seus bastions autonòmics, com és la comunitat madrilenya. Amb Cifuentes cada cop més acorralada i, malgrat totes les evidències, entestada a no dimitir, la moció de censura presentada pel PSOE i amb el suport de Podem impedirà que Ciutadans passi de puntetes per l’afer, com ha provat de fer, i haurà de triar entre deixar caure la presidenta o salvar-la i assumir el desgast de la seva incoherència.

Aquesta crisi, però, posa en evidència, d’una banda, la influència i capacitat de pressió des de l’òrbita del Partit Popular per influir i pressionar una entitat com la Universitat Rey Juan Carlos per obtenir ja sigui un títol, una coartada o totes dues coses. I, d’una altra banda, la capacitat de construir un relat basat en falsedats, defensar-lo públicament com va fer Cristina Cifuentes, fins i tot en seu parlamentària, amb tanta contundència com cinisme, amb el paraigua d’un PP entregat a la causa de tancar files i del mateix president del govern, Mariano Rajoy, que ha avalat Cifuentes, com abans havia avalat Bárcenas, Camps o Rita Barberá.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia