Les excuses d'Endesa

Ja fa cinc dies de la nevada i, tot i que la situació ha millorat –s'ha recuperat, amb comptagotes, l'electricitat i l'aigua–, uns quants milers de llars han hagut de passar una altra nit a les fosques.

Ahir, finalment, Endesa va donar explicacions en públic, amb la sensació final que tot van ser excuses, algunes de raonables –com les que fan referència a l'impacte de la força de la natura– i d'altres totalment fora de lloc –com les que culpen la no construcció de la MAT de part dels problemes–. Cap referència a l'estat precari de la xarxa, cap mea culpa pel retard a solucionar els problemes. Ahir, també, es va fer més avinent que mai la veu dels alcaldes de les poblacions afectades. Una veu crítica, i amb raó, amb la gestió de la crisi per part del govern: els ajuntaments s'han sentit desemparats i desinformats. I també crítica, naturalment, amb Endesa, de qui han rebut promeses incomplertes dia sí i dia també.

Encara és aviat per començar a fer una valoració econòmica del que ha costat tot plegat, però no estaria bé, com ja ha passat, que les asseguradores comencessin a regatejar indemnitzacions. És responsabilitat del govern que això no passi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.