El lector escriu

Un subjecte polític molt estrany

Segons Casado, Arrimades, Rivera i altres dirigents de la dreta, més de dos milions de catalans som culpables de supremacisme, extremisme i racisme. El líder del PP, que afirma, no se sap per què, que no és historiador, ho ha expressat algunes vegades amb contundència insultant. Segons el seu parer, la multitud que se sol trobar en ocasió de les diades és perillosa i xenòfoba, i l’ambient festiu que s’hi respira no és més que un miratge.

Per a Pedro Sánchez no cal tenir en compte l’opinió i els sentiments d’un 48% de la població catalana, i menys si resulta que aquest “petit” sector de la ciutadania no pensa ni sent com ell, ni com una part important de l’Espanya castellana. Però, és clar, els que hem de decidir el nostre futur no són ells sinó nosaltres, i per aquí no hi passen ni els socialistes, ni els populars, ni ciutadans, ni menys la gent de Vox. No sé què pensa de tot això la gent del PSC, que de moment habita en els llimbs de la indefinició. No podem decidir el nostre futur perquè aquesta possibilitat està reservada als pobles i/o nacions, i Catalunya, segons ells, no és ni un poble ni una nació.

Per confondre tothom i sortir d’un atzucac històric, en el seu moment, algú es va treure del barret el gran eufemisme de “nacionalitat”, i això és el que som ara, una nacionalitat, els ciutadans de la qual gaudeixen, tant si volen com si no, de la nacionalitat espanyola, és a dir, un subjecte historicopolític ben estrany.

Terrassa (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia