Opinió

De reüll

Contra els votants

La investigació als votants vol ser un avís amb voluntat de desmobilitzar

Primer va ser l’advocat de l’Estat, ara ha continuat la fiscalia de Barcelona. I tots dos, coincidents amb el Sindicat Professional de la Policia en la necessitat d’investigar veïns que van denunciar les càrregues policials de l’1-O. Els denunciants es converteixen en denunciats. Les víctimes, en botxins. La girada de mitja feta al relat, aplicada als que van patir els cops de porra de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. A nou persones que van denunciar la brutalitat a l’institut Pau Claris de Barcelona se les acusa de “voluntat rebel”. També es demana que s’investigui un votant per resistència a l’escola Mediterrània.

En el recurs contra els asseguts a l’escala del Pau Claris se’ls acusa de negar-se a abandonar-la “i amb la seva posició, impedir la intervenció policial”. De les cosses o l’evident violència dels agents que el món va poder veure en imatges, no en diu res.

Aquells que es van atrevir a denunciar els excessos policials acaben investigats. I no per és casualitat. La causa general oberta contra l’independentisme té en la gent –ara més coneguda com “la massa” en el judici al Suprem–una de les seves potes, a banda del govern, el Parlament i les entitats socials. La investigació als votants pretén ser un avís amb una clara voluntat de desmobilitzar: “Tu, independentista anònim, també pots acabar a la justícia. És molt millor per a tu que et quedis quiet, callat i et portis bé.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia