Editorial

Avui cal una mobilització massiva

Arribem a un altre Onze de Setembre amb el país immers en la situació d’excepcionalitat provocada per la brutal repressió de l’Estat desfermada a Catalunya. Una Diada que precedeix una tongada de judicis i sentències que no faran altra cosa que aprofundir l’esquerda democràtica que presenta un Estat espanyol disposat a vulnerar els drets fonamentals per tal de garantir la seva sacrosanta unitat. Per això, la Diada d’avui ha de ser una resposta de país a les noves agressions que suposaran la probable sentència condemnatòria del Suprem en el judici del procés als dirigents independentistes catalans, la causa oberta a l’Audiencia Nacional contra la cúpula dels Mossos per l’1-O o la que implica el mateix president Torra al TSJC, i altres dirigents polítics i ciutadans anònims a diversos jutjats.

L’Estat espanyol ha mostrat de forma descarnada el seu menyspreu a la voluntat dels catalans expressada en multitud de mobilitzacions i refermada a les urnes. Però això no pot fer desistir la ciutadania en la reivindicació i defensa dels drets nacionals, col·lectius i individuals amb la participació massiva en tots i cadascun dels actes convocats per la Diada. I en especial a la manifestació impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana. Perquè més enllà de les discrepàncies que suren en l’independentisme, la societat catalana no es pot permetre la passivitat si no vol ser anihilada per un Estat que mostra cada dia la seva pitjor cara venjativa en forma de repressió. Tal com demanen els presos polítics i exiliats, cal unitat i una gran participació en la mobilització de l’Onze de Setembre d’enguany que mostri la voluntat de persistència i perseverança democràtica d’una majoria de catalans i catalanes per assolir la llibertat del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia