Opinió

15 són 15

Les nits blanques

El viatge de la teva vida d’aquest estiu pot haver estat a Papua Nova Guinea, a Punta Cana, a Egipte o a un llarg etcètera. Bon clima, confort, menjar i beure sempre que vulguis i t’ho puguis pagar, botigues de bones marques a preus rebaixats, i tenint la tranquil·litat que res de dolent et podia passar, sempre que tinguessis la precaució de no sortir de la zona delimitada per turistes.

Aixecant la polsereta des de la teva gandula pots demanar qualsevol beguda que combina l’alcohol i el sucre que et t’ajuden a oblidar tots els fatigants i avorrits problemes que afligeixen el món. Després d’hores de prendre el sol i de fer uns banyets en aigües cristal·lines , vas a l’habitació de l’hotel a tenir relacions sexuals perquè també toca per ser feliç durant el període vacacional. Sol, alcohol, sexe, veure coses boniques i potser alguna emoció forta també et ve de gust. Emoció forta controlada: potser una escape room -joc d’escapada en viu, tal com alleugereix el IEC- per mirar de fer veure que la família sou un bon equip per resoldre trivialitats; fer parasailing o el que és el mateix, que et posin un paracaigudes i que una embarcació t’estiri a tot drap i l’estrabada et faci sortir l’adrenalina per les orelles; o potser deixar-te anar per un cable metàl·lic, una tirolina, i fer-te la il·lusió que si un dia van maldades sabries sobreviure més de mitja hora sense netflix.

Les emocions fortes estan bé mentre que només et facin fer una ganyota de sorpresa o de riure, en canvi, pobre turista! a vegades sense cap culpa pateixes altres emocions que no mereixes: passavolants que no parlen el teu idioma, piscines massa allunyades dels balcons, o manifestacions d’indígenes que no et van ni et vénen i que t’interrompen la teva interessant conversa sobre quin és el següent combinat alcohòlic que demanareu.

Els turistes genereu riquesa, no sé a qui, en tot cas us deixeu els diners al país on aneu a recremar-nos els cuirs. Si els diners que us hi deixeu no arriben a la població no és culpa vostra, en tot cas pagueu per tenir uns bons accessos aeris o portuaris, així doncs hauríeu d’estar protegits de manifestacions, vagues o aldarulls que us puguin destorbar. Els drets humans i les llibertats col·lectives no es poden equiparar a unes merescudes vacances, que per això les pagueu, això a Papua Nova Guinea, Punta Cana o Salou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia