Opinió

LA GALERIA

Informació deficient

Hem de creure en el tren convencional i aplicar millor coordinació

Benvolguts lectors; els passats 20, 21, 22 i part del 23 de gener d’enguany vàrem patir un fenomen meteorològic excepcional. L’anomenada borrasca Glòria ens va mortificar de valent. De fet, fenòmens teòricament “normals” com ara la pluja, l’onatge, el vent i la neu –rabiüdament extrems i produïts tots alhora– van esdevenir de manera extraordinària, durant unes 84 hores, els veritables quatre genets de l’apocalipsi del segle XXI. El temporal Glòria ha tornat a posar sobre la taula, d’una manera molt salvatge, la qüestió vidriosa del canvi climàtic. També s’ha demostrat que cada vegada es fa més difícil prevenir aquestes catàstrofes, malgrat que els diferents serveis públics d’emergències –cada vegada més preparats– han actuat molt correctament. De tota manera, ens cal millorar encara molt més la informació, actualment força deficient, a través de les xarxes socials, particularment, en l’àmbit del tren convencional.

Veient aquests desgavells d’una natura i una atmosfera “massa alterades” a causa de la prepotència, l’avarícia i la grandiloqüència, econòmica i política, del gènere humà, ara i aquí, el 2020, la realitat matussera del canvi climàtic s’imposa per golejada contra un negacionisme molt fatxenda que encara és molt fort “políticament parlant”. No obstant això, des del Vell Continent s’estan plantejant, si més no en forma de “teoritzacions intel·lectuals”, programes com per exemple la New Green Deal. Això està bé, però no és suficient. Cal començar, des de la base, per qüestions que es poden practicar i assumir de manera gairebé immediata. M’estic referint al títol d’aquest article: millorar de debò –i amb molta voluntat política– la informació sobre la situació a la xarxa ferroviària convencional, en les diferents xarxes socials i a les pantalles informatives de totes les estacions –sobretot que no hi hagi contradiccions flagrants entre els diferents mitjans de difondre la informació. No hi ha cap dubte que per lluitar amb efectivitat contra el canvi climàtic hem de “creure” molt més en el tren convencional i aplicar molt millor la coordinació tren-bus; és a dir, implementar –d’una vegada per totes– la intermodalitat a tot el territori català. El temporal ha estat brutal, la força destructiva ha estat demolidora; però, sisplau, coordinem i millorem molt més la informació. No pot ser, per exemple, que el Twitter de Rodalies Catalunya no s’actualitzi amb molta més assiduïtat, o que les pantalles informatives a algunes estacions confonguin terriblement els soferts usuaris del tren convencional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia