Opinió

Tribuna

Busco dentista honest

“Amb tanta competència i tantes ganes de fer diners, costa trobar un professional honest

Vaig arribar al meu dentista, el Dr. Navarro, molt mal ferida. Venia d’una promoció per a àmbits laborals, d’aquella mena de “si treballes aquí, revisió de la boca i higiene gratuïtes”. Em van diagnosticar cinc càries, i la primera estava tan malament que s’havia de matar el nervi. Resultat: infecció i un dolor que encara recordo. Cansada de veure’m patir, la meva mestra de primària em va enviar al seu dentista, feia més de 40 anys que hi anava i era de la seva total confiança. Quan em va salvar el queixal, li vaig dir que ja quedaríem per la resta de càries que tenia. “Quines càries? –em va preguntar–. No tens cap càries, i aquest queixal fet malbé segurament tampoc tenia res. Se’n diu hipermedicalització –em va explicar–, i serveix per guanyar diners.”

Durant 20 anys he estat en bones mans. I no he tingut ni una sola càries, m’he fet les meves neteges, les meves revisions, i l’única història destacable és que em van haver de treure un queixal del seny, i la meva vida dental ha estat feliç i confiada. Però el meu dentista s’ha jubilat i he hagut de tornar a buscar-me la vida.

Aquest cop ja soc un gat vell –que és diferent a ser una gata maula– i he tingut molta vista. Just després de fer-me una higiene dental i una radiografia que certificava una dentadura perfecta, no he esperat ni una setmana i he anat a buscar un nou dentista. El resultat, fins ara no ha estat bo, el primer dentista em volia fer un curetatge dental de les genives, el segon em va oferir un tractament de gairebé 1.000 euros que no necessitava, però el cas més flagrant ha estat aquest, amb el següent diàleg:

–Tens tres càries

–No és cert, m’acabo de fer una radiografia i no tinc res.

–Ah, potser no, són taques de cafè.

No és fàcil trobar un dentista honest, amb tants dentistes, amb tantes mútues privades, amb tanta competència, amb tantes ganes de fer diners. Però, em pregunto, si la seguretat social està col·lapsada i amb recursos migrats i la sanitat privada és un negoci, aleshores, com es poden trobar metges veritablement honestos? Sisplau, necessitem certificats ètics per a les consultes mèdiques. Ser metge no significa necessàriament haver de ser bona persona. Hi ha molt bons metges però cada cop em costa més de trobar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia