Editorial

Una altra jornada per expressar-se lliurement

Més de mig milió de persones de gairebé una cinquantena de ciutats i pobles d'arreu de Catalunya estan convidades a votar avui en una altra jornada de les consultes per decidir sobre la independència de Catalunya. Mig milió també és el nombre de ciutadans que, lliurement, ja han votat en aquest procés democràtic des que es va iniciar a Arenys de Munt, ja fa més de mig any. Una quantitat respectable, i més si tenim en compte que les consultes es fan amb un pressupost reduït i sense suport institucional. El suport de milers de voluntaris ha estat i és, doncs, vital en un procés de base que ha deixat gairebé en ridícul consultes institucionals com la feta per l'Ajuntament de Barcelona sobre la remodelació de l'avinguda Diagonal.

En aquesta ocasió, el repte dels organitzadors de les consultes és demostrar que a les grans ciutats del cinturó metropolità de Barcelona també hi pot haver una participació important en aquesta convocatòria, i que el fet que hi visqui un gran nombre de catalans amb molts vincles amb la primera immigració andalusa no ha de ser una excusa per no aconseguir-la.

En aquest sentit, la feina prèvia feta pels centenars de milers de voluntaris en ciutats com ara Mataró, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Sitges hauria de ser cabdal.

La nova jornada de consultes arriba també just quan s'ha engegat el procés al Parlament per celebrar un referèndum sobre la independència a partir d'una iniciativa popular (IP). Un referèndum que hauria de ser el lògic colofó de tot un procés que demostra, sobretot, la maduresa d'un poble, d'una societat disposada a decidir el seu futur sigui com sigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia