El lector escriu

Una bona notícia, tanmateix

Sobre la incorporació de 8.000 docents, tot i que és una bona notícia, em permeto, però, presentar alguns interrogants: 1) D’on sortiran aquests nous mestres? Se’ls contractarà per a fer de mestres o professors o per a ser-ne?; 2) Abans de ser incorporats se’ls informarà que Catalunya disposa d’un model propi anomenat “escola catalana en llengua i continguts?”; 3) S’exigirà l’ús de la llengua catalana en la docència, l’educació i la relació en els centres educatius on s’incorporin?; 4) Seran les direccions escolars les que rebran les instruccions pertinents per al bon funcionament del tractament de llengües a l’escola?; 5) La Inspecció d’Ensenyament, en la seva funció supervisora, vetllarà seriosament per al compliment de la LEC en l’aspecte lingüístic?

Podria passar que, ocupats per la pandèmia, es doni més relleu a les mesures sanitàries imprescindibles i es deixi de tenir cura del tractament de la llengua catalana adequat a una societat tan poliglota com l’actual. Això no es pot permetre si volem mantenir la cohesió social i construir un país per a tothom, la qual cosa demana esmenar la plana a la deixadesa actual que pateix el català per part de l’administració educativa i dels mitjans públics de comunicació.

Premià de Mar (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia