El lector escriu

Esquerra, centre, dreta?

De petit estiuejava al poble de la mare i vaig viure com el món rural passava de cop a la modernitat. Quan tothom anava amb mula, ase o cavall, de cop es va introduir progressivament la mecanització del camp, amb els tractors, segadores, recol·lectores. Com és comprensible, hi havia gent (i no només per l’edat) que van continuar fent servir la dalla o la falç per recollir blat, civada, ordi. I no parlem de les telefonades, que havien d’anar a través d’operadora, amb els serveis que ofereix el mòbil.

En política Ñ encara pertany al segle XIX, en què els conservadors i liberals de Cánovas i Sagasta es tornaven al poder de manera tramposa. Eren la mateixa cosa, com ara. Algú pot veure diferències entre PsoE o Cs? En tots dos hi ha corruptes, però sí, en un hi ha més poltroners (Iceta) i tècnics de clavegueram (Zaragoza). Sona La Camarga? Felipe del GAL és esquerra o extrema dreta? I així podríem seguir. Ara bé, encara que la CIA o altres institucions ho confirmin, l’alta judicatura t’ho afina, com feia l’amo del Marcelo. I al mig hi ha el suposat centre perquè el votant perdut, o poruc, s’hi apunti quan el règim del 78 li interessa.

Que no t’enganyin. Fan servir La Yenka. L’espanyolisme ranci té tots els papers de l’auca fent-te veure que són diferents.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia