El lector escriu

‘Fer i pensar’

Fer i pensar és el títol del llibre que tracta sobre l’ensenyament a la Cellera de Ter i el Pasteral durant la República i la dictadura, del doctor Salomó Marquès. És un homenatge als qui van fer possible una educació activa i de qualitat en l’etapa republicana, en què el centre era l’alumne. Una situació ben diferent de la instrucció escolar franquista, en què no era important pensar, raonar els aprenentatges, sinó creure i aprendre de memòria un seguit d’informació, fos significativa o no. És una obra redactada amb la qualitat de la recerca a què ens té acostumats el professor Marquès, plena de rigor i claredat, ben contextualitzada. Preciosos dibuixos, imatges i fotografies complementen el text.

Vull agrair a l’Ajuntament l’aportació cultural al país i la voluntat manifesta de potenciar la memòria històrica de les persones i els fets viscuts. He pogut fruir també de La Cellera de Ter durant la Guerra Civil (1936-1939) i Joaquim Codina i Vinyes, metge, botànic i micòleg. Llibres que contenen vida sobre la història del poble i de personalitats que hi han viscut.

Catalunya té una història en comú; la de les viles és un patrimoni que no ens podem perdre. I explicar-ho en fulls enquadernats li dona un valor afegit. Un bon llibre no és aquell que pensa per tu, sinó aquell que et fa pensar, deia James McCosh.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia