Opinió

El voraviu

Indult i prova del nou

La sentència del procés la va proposar el PSOE via Advocacia de l’Estat

Les portades de dijous dels diaris que vostè i jo sabem passaven per alt que el TGUE hagués restituït cautelarment la immunitat als exiliats del procés. Les portades d’ahir dels diaris que vostè i jo sabem passaven per alt que el Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa insta l’Estat espanyol a indultar o alliberar els presos independentistes. El silenci d’ahir és el més significatiu dels dos silencis, perquè l’Estat espanyol havia sortit amb una piulada del Departament d’Exteriors a interpretar la comunicació del Consell d’Europa com un suport al procediment judicial i a la sentència. Ni els més acèrrims dels seus els van comprar l’empastifada i van optar per un segon dia de clamorós silenci a les portades. Els diaris són la prova del nou de la por que els envaeix davant el ridícul europeu. Els indults, la taula de diàleg i la reforma del delicte de sedició al Codi Penal s’han retardat dos anys perquè han de servir per contrarestar, quan arribin eleccions, el ridícul fet a Europa. Com va dir ahir Puigdemont, són ells els que necessiten els indults perquè Europa els posa davant del mirall. No oblidem que la sentència és la que ells van proposar. La sentència és un aval a la proposta de l’Advocacia de l’Estat que Edmundo Bal no va voler fer i a qui van destituir per poder-la fer.

Fe d’errades. En el Voraviu d’ahir, on escrivia Sindicat de “Periodistes” dels Països Catalans, havia de dir d’“Estudiants”. En què estaria jo pensant?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia