Opinió

De reüll

Preu de la llum de rècord

Caldria promoure l’energia neta i no tant rebaixar impostos

El preu de la llum està batent més rècords que uns jocs olímpics. Si durant el temporal Filomena del mes de gener passat semblava que els preus s’enfilaven fins on mai s’havia vist, ara ja, en plena canícula, se supera aquesta tarifa, que ja s’eleva vora els 100 euros MW/h. La situació coincideix en el temps amb el nou sistema de tarifació aprovat pel govern espanyol i que estableix uns trams horaris que, en principi, haurien de comportar un cert estalvi a les llars. Això sí, sempre que s’adopti un canvi d’hàbits, consistent, bàsicament, en consumir l’energia fora de les hores de més demanda, que en gran mesura són totes les que estem desperts. Les hores en què fem vida, vaja.

Ara el govern-més-progressista-de- la-història planteja una rebaixa de l’IVA de la llum i l’impost a la generació, una proposta que encara no s’ha concretat, malgrat que la vicepresidenta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, justificava la setmana passada a Barcelona la rebaixa impositiva per evitar que “el sector industrial i els consumidors es vegin perjudicats” per l’evolució del mercat energètic, de manera que qui acabi pagant els plats trencats no sigui, com sempre, el consumidor final. Potser, si en lloc de recaptar menys impostos promogués realment les energies netes, la situació seria una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia