Opinió

De set en set

L’alegria

Sortíem amb el meu amic Àngel de casa seva per trobar els companys (i també amics) que ens estaven esperant dins del cotxe per viatjar cap a Canes quan ens va semblar que, a la vorera de davant, caminava la Dolors Bassa. Ho era. Vam cridar-la i va aturar-se. Només de veure-la vam sentir que tot el seu cos traspuava l’alegria d’haver recuperat la llibertat que fa que no hagi de tornar a la presó. L’alegria de passejar pels carrers, de trobar-se amb la gent, de celebrar els noranta anys de la seva mare, de banyar-se al mar. Ens ho va dir: gaudeixo tant com puc de cada moment que visc. Els amics que ens esperaven també van sortir del cotxe per saludar-la. Un cop en ruta, no sé si ens ho vam dir, però diria que compartíem la sensació que era un bon auguri que haguéssim trobat la Dolors abans de marxar cap a Canes: els seus millors desitjos ens acompanyarien.

Un cop a Canes, m’han fet arribar l’entrevista que va fer-li Anna Puig i que va ser publicada fa pocs dies en aquest mateix diari. Hi ha l’alegria d’estar lliure, però, a més de la seva consciència social de sempre que fa que plantegi que per a la majoria d’empresonats hi hauria alternatives millors que una presó que només té una funció punitiva, la convicció que la llibertat és molt fràgil i condicionada. Que, pel que fa a l’independentisme català, l’indult és el maquillatge d’un Estat que continua amb la seva maquinaria repressiva: centenars d’encausats i el Tribunal de Comptes actuant impunement. Però, llegint, vaig pensar novament en aquella màxima de Deleuze: “El sistema ens vol tristos, però hem de trobar l’alegria per combatre’l.”La Dolors la té. Diria que, malgrat totes les penes que ha passat, mai no l’ha perdut del tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia