El lector escriu

‘Cristòfor Colom i l’Amèrica catalana’

Obra d’en Jordi Bilbeny, on ens fa palès la intervenció dels catalans en la descoberta i conquesta del Nou Món, en un període que abraça des de l’any 1475 fins al 1516. Un recorregut exhaustiu i documentat sobre la identitat catalana de la tripulació, els preparatius de les primeres expedicions, la moneda utilitzada per sufragar totes les despeses, etc.

Jordi Bilbeny és un gegant en un món acadèmic de nans atemorits. I malgrat les evidencies documentals aportades, també, per autors estrangers, són incapaços de deslliurar-se de l’angoixa que representaria enfrontar-se amb el món acadèmic espanyol. La tecnologia permet, avui dia, utilitzar eines, com la informàtica (Estelle Irizarry), que demostren sobradament la falsedat del relat històric.

Des de Felip II, els castellans passen a denominar-se espanyols, regiren la història, i s’instaura una relació de repressió i d’espoli. Francesc Cabana diu que l’escanyament econòmic farà que el dia que els catalans aconseguim alliberar-nos, ens trobarem que no tindrem ni 10 euros a la caixa per pagar una bombeta que s’hagi fos.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia