Opinió

De reüll

Zones actives de prevenció de risc

Hem produït una societat de plàstic i el planeta ens demana accions

El govern espanyol va anunciar ahir la declaració de Catalunya com a zona catastròfica arran dels incendis que el país ha patit aquest estiu... N’hi ha per a això i per a molt més! Després d’anys d’investigació i recerca per part de Bombers i del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la conclusió és clara: necessitem més ramats, més pastors, més pagesos... Necessitem més acció directa a la terra i retornar al sòl el seu valor com a eina de producció a una escala sostenible. Necessitem conscienciar-nos de la capacitat de prevenció que tenim si aprenem d’allò que els avis havien fet abans que nosaltres. La investigació ens demostra que allò que feien els nostres avantpassats de forma instintiva no era gens equivocat.

La declaració de Catalunya com a zona catastròfica no arreglarà res, per si sola. Els Bombers necessiten mitjans adequats al context mediambiental actual i la societat necessita recuperar la relació directa amb la terra. Els infants no saben d’on ve el menjar ni qui el produeix, ni són conscients de quants cops al dia necessitem un pagès o un pastor. De fet, creuen que no els necessitem gairebé mai. Hem produït una societat de plàstic i el planeta ens alerta i ens demana accions contundents. Les zones catastròfiques ja no són útils. Volem zones actives de prevenció de risc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia