Opinió

De reüll

Fora del focus

Afganesos que viuen entre nosaltres ens demanen que no els oblidem

La realitat supera, una vegada més, el tòpic i aquest agost tampoc s’ha convertit en el desert informatiu que va sempre associat al temps de la calor. Des de l’informe de l’ONU sobre el canvi climàtic –un recordatori colpidor del moment d’urgència que viu el planeta– fins a la retirada total de les tropes aliades de l’Afganistan, completada dimarts, passant per l’expansió de la irreductible variant delta i, és clar, la marxa de Messi del Barça, tots aquests temes ens han ocupat el darrer mes.

Ara, amb la represa del curs polític, ja hi ha altres notícies que acaparen l’interès, de manera que realitats com ara la crisi afganesa –que no s’acaba amb la sortida de l’últim soldat nord-americà de Kabul– corren el perill de quedar fora del focus informatiu. Hi ha a tot arreu, també a Catalunya, molts afganesos que supliquen als governs occidentals que els ajudin a portar els familiars que s’han quedat al país perquè, com ells, també estan amenaçats pel règim dels talibans. Són homes i dones que viuen entre nosaltres i que ens demanen que no ens oblidem d’ells i de la dramàtica situació que afronta la seva gent. Necessiten protecció i un futur en llibertat. Després de vint anys d’ocupació, els occidentals hi tenim alguna responsabilitat i alguna obligació. O no?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia