Opinió

opinió

Tots serem canalla

Unes Fires en essència, fa anys que no podem disfrutar-les

Els meus fills tenen cinc anys i no acaben de tenir clar què són les Fires. I és del tot normal. Perquè unes Fires en essència, tal com les coneixem els adults, ja fa uns anys que no podem disfrutar-les. Primer va ser a causa de la situació política al país, que va comportar anul·lacions d’actes com a signe de protesta per la repressió policial i judicial o bé com a mesura de seguretat. I, després, va arribar la Covid, que va obligar la tardor passada a prendre una decisió inèdita en els últims cent anys, com és la suspensió de la festa. Només havia passat el 1918, a causa de la grip espanyola. No és estrany, doncs, que la canalla petita ens faci moltes preguntes sobre les Fires, de tan poc que les han viscudes.

Avui, l’Ajuntament de Girona presenta la programació d’aquest 2021. La versió definitiva. Perquè al llarg dels últims mesos n’hi ha hagut diverses sobre la taula. Era una llista d’actes que mutava en nombre, en horaris, en aforaments, ubicacions i mesures sanitàries en funció de les decisions que anava prenent el Procicat. No ha estat fàcil. I els canvis s’han produït fins al darrer moment, després que l’autoritat sanitària decidís relaxar moltíssim les restriccions. Una oportunitat que no es podia deixar perdre per intentar tenir unes Fires quasi normals. Com les que recordem els adults i que no han pogut viure plenament els infants.

Girona tindrà festa major i, fora de context, això no seria notícia. Però després de tants mesos de confinament i aïllament social és motiu de celebració. Perquè és un signe més de retorn a la vida en estat pur. I tornarem a veure imatges tradicionals però que aquest any seran inèdites. Podrem tornar a passejar per les paradetes, i a la Devesa hi haurà de nou les atraccions, i els joves podran anar a barraques i hi haurà espectacles infantils, i el pregó, i cultura popular... i tantes altres coses que fan de les Fires una cita ineludible de la tardor. L’any passat, però, van desaparèixer del calendari, com moltes festes majors del país, com molts esdeveniments populars. I per això aquesta edició serà més especial que mai. Una oportunitat única per mostrar als més menuts que les Fires són festa, trobades familiars, rialles, cultura i tradició. Serà un descobriment per a molts d’ells. I, tot sigui dit, hi haurà molts adults que ho disfrutarem també com si fóssim canalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia