Opinió

De set en set

Normalitat per als infants

Quan arriben a l’adolescència, al nostre país la canalla ja ha rebut unes quantes immunitzacions contra malalties tan greus com ara la pòlio, la rubèola o l’hepatitis. Virus que maten o fan emmalaltir els infants de països sense un sistema sanitari públic. Fins ara sense vacunes a l’abast, els menors de dotze anys són el grup d’edat amb més incidència acumulada de coronavirus. Normalment no els afecta greument, però els pediatres adverteixen que a l’Estat espanyol uns 6.000 nens d’aquesta edat han hagut de ser hospitalitzats per la covid, dels quals 37 han mort des de l’inici de la pandèmia. Així, i en primer lloc per protegir-los, és una gran notícia que la vacuna pediàtrica hagi passat els controls sanitaris de l’Agència Europea dels Medicaments i que el govern català prevegi subministrar-la amb rapidesa. Compta amb el precedent de la vacunació infantil als Estats Units. Segons els assaigs, la infantil evita el contagi en un 91%. Molt destacable és que hauria de contribuir al retorn a la normalitat, allunyant els confinaments de les escoles, mitigant així l’estrès dels infants, les disfuncions als centres i els problemes logístics de les famílies.

Els epidemiòlegs indiquen que la covid no s’està comportant com d’altres, sinó a la inversa: els adults en som els vehicles de contagi. Malgrat això, la vacunació també redueix la propagació: als virus els resulta més complicat tenir hostes on reproduir-se. Amb el creixement de casos, festes i tot l’hivern per endavant, la vacunació infantil també pot ser un factor clau en el control de la sisena onada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia