Opinió

De reüll

Previsions a la baixa

Caldrà veure si Catalunya demostra ser més dinàmica malgrat la crisi global

Ningú diria, veient el trànsit de compres amunt i avall per aquestes festes, amb Pokémons esgotats arreu, que la variant òmicron del virus que ha sacsejat les nostres vides ha tornat a incidir en l’economia. Que ho preguntin, si no, a tots aquells sectors afectats de nou per les necessàries restriccions que volen evitar el col·lapse del sistema de salut. Malgrat que el consum de les famílies rutlli amb ganes i les exportacions de les empreses sumin unes altres xifres de rècord (creixement del 18% per a enguany, segons les estimacions del govern), el cert és que els organismes internacionals ja moderen les seves previsions i les apunten lleugerament a la baixa.

És el que va fer dies enrere el Fons Monetari Internacional (FMI), que retalla en 1,1 punts les estimacions de creixement econòmic per a enguany a l’Estat espanyol (fixades ara en el 4,6%) i en 6 dècimes les del 2022 (amb un creixement previst del 5,8%). La incertesa amb relació a la pandèmia i la nova variant més transmissible i les dificultats de flux en les cadenes de subministrament explicarien aquesta retallada. Cal veure si, en aquest cas, Catalunya demostrarà ser més dinàmica que el conjunt de l’Estat, però el fet que les turbulències són mundials i sacsegen de ple són evidències prou patents per no desatendre-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia