Opinió

Canvis per Reis

Els canvis empresos aquest any mostren una gran valentia

El Reis arribaran a Girona, com passa cada 5 de gener, però ho faran carregats de canvis. Després de 30 anys situant el campament als jardins de Fora Muralla, demà ho faran al Camp de Mart de la Devesa. La pandèmia, si una cosa ens haurà deixat és el nou descobriment de la Devesa. Per Sant Jordi hi vam muntar les parades de llibres i roses i tothom en va fer un bon balanç, i fins i tot es va qüestionar si no seria una bona decisió deixar-les altres anys en aquest espai més ampli. Ja es veurà què s’acaba decidint, però ara, amb els Reis, passarà el mateix. El Camp de Mart és un gran espai amb una capacitat molt i molt gran i resol algunes incomoditats de Fora Muralla. L’accés és a peu pla i s’evita l’estretor de les escales o rampes de pujada, en especial per als avis que a primera hora de la tarda són els encarregats de portar els nets fins a la màgia que suposa veure l’arribada de Ses Majestats.

Els Manaies són els encarregats de fer més confortable l’estada dels Reis d’Orient a Girona i els canvis empresos aquest any mostren una gran valentia. És bo que tothom s’ho prengui amb calma, que som molt donats a criticar allò que encara no hem vist. La Devesa també serà protagonista del colofó de la passejada reial, perquè la Copa serà el lloc final on es farà un espectacle especialment dirigit als més petits i on hi haurà més garanties que tothom ho vegi millor que no pas a la plaça del Vi. És cert que la passejada sense carrosses porta més dubtes a l’espectacularitat del recorregut. Però, com deia abans, mirem primer com es porta a terme i ja hi serem a temps de proposar canvis o millores, que segur que se n’hi podran fer. El que importa és que aquest any els més petits tinguin la visita dels Reis com es mereixen, després que l’any passat els hi manllevessin, i, com deia Argimon, “són molt pocs anys”.

Les restriccions faran que les mateixes Ses Majestats hagin d’anar amb mascareta per evitar que l’òmicron faci de les seves entre la il·lusió dels més petits de la casa. Un element menor davant les ganes de veure cadascun dels Tres Reis i cantar al ritme de la cançó mentre s’il·lumina el camí amb els fanalets. També es recomana que els més petits portin mascareta. Potser no ens deixarà veure el seu somriure d’orella a orella, però amb la brillantor dels ulls també els veurem la il·lusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia