Opinió

opinió

Meravelles del país a Cartellà

Remei Mulleras és un exemple de constància i d’il·lusió

L’artesana cultural Remei Mulleras ofereix al mas Roseta de Cartellà una obra espectacular de miniatura pessebrística, que es pot visitar durant tot l’any amb cita prèvia i que va incorporant innovacions cada Nadal. Aquesta obra és molt més que un pessebre i fer-hi una visita és una experiència excepcional. En un terreny d’aproximadament 800 m² hi podem veure 37 esglésies de la vall de Llémena, el nucli antic de Girona, les catedrals catalanes o les muntanyes del Canigó, per posar només alguns exemples de la llarga llista d’atractius que reuneix. Es pot fer en poca estona un recorregut de gran valor artístic i cultural per terres catalanes i sortir de la visita amb el regust de voler repetir per no perdre’s cap detall.

Entre els prop de 200 edificis i espais que s’hi poden trobar i també amb 28 oficis representats, hi ha un racó destacat per als genis més representatius del nostre territori, com Gaudí o Dalí. Per a l’any vinent hi ha prevista una representació de la cúpula de sant Ignasi de Loyola, un sant que va arribar a Manresa fa 500 anys i que ja té representada a Cartellà la seva cova.

Una visita al pessebre de can Roseta no deixa indiferent. L’entrada és gratuïta i es demana només una col·laboració voluntària. Cada any acull un gran nombre de visitants vinguts d’arreu del món, que aprofiten l’estada a Catalunya per visitar el Mas Roseta. Aquesta iniciativa, que va començar el 1999 en una extensió de 150 m² de terreny, està agafant cada vegada més dimensió i força, i Remei Mulleras és un exemple de constància i d’il·lusió per donar a conèixer les meravelles del nostre territori, concentrades ara en els 800 m² de Cartellà. En aquest municipi hi ha molt més que un pessebre, hi ha una obra artística feta en suro i en plena natura. En un temps on és més necessari que mai conèixer de ple la nostra cultura i el nostre territori, per reforçar-lo, defensar-lo i potenciar-lo, una visita al mas Roseta pot servir per sumar informació i incentivar a fer excursions als llocs més emblemàtics del país, en una etapa on els atractius més propers han estat clau per preservar les escapades culturals i l’oci. “El meu país és tan petit que des de dalt d’un campanar es pot veure el campanar veí”, diu la cançó de Lluís Llach. A can Roseta el país es torna miniatura i es deixa constància de tot el que ens queda per conèixer i per gaudir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia