Opinió

opinió

Toca comprar llibres

Cal donar vida a les editorials, que ens fan molta falta!

Arriba Sant Jordi, la festa que inspira a fer i a comprar llibres. Alguns escriptors aprofiten aquesta ocasió per a treure les seves obres al carrer, en espera d’un major èxit de vendes i una més àmplia difusió. Els lectors, d’altra banda, se senten empesos a celebrar la diada, ja sigui buscant entre les parades alguna novetat d’interès o atrets per la crida dels productes editorials mediàtics. Tant se val! La qüestió és arribar a casa amb un llibre sota el braç. És el dia que toca!

A les rambles de les gran capitals hi acudeixen els escriptors famosos i les cues davant les parades, esperant la dedicatòria del llibre o per poder-hi intercanviar unes paraules, és la màxima consecució de molts lectors. A les ciutats o a les viles petites de comarques ens conformem amb els nostres escriptors locals. El fet és el mateix.

Altra cosa és que quan arribem a casa posem el llibre damunt la tauleta del saló o a la de nit tot esperant consumir-lo, o bé acabi essent un producte estèril, del qual només hem llegit les dues línies escrites en bolígraf per l’autor al primer full en blanc.

No dic res de nou, ja ho sé. I és que la jornada és important; si no, la Unesco no s’hauria preocupant de convertir-la en una festivitat internacional. Cal donar vida a les editorials, que ens fan molta falta! Llàstima que no hi hagi més ocasions o més moments durant l’any similars per atreure els lectors.

Fa pocs dies, a la Biblioteca de Figueres, un nostre conegut escriptor local explicava que té més èxit una foto de la seva gata a Instagram, talment una fotogènica influencer, que una foto del llibre que acaba de publicar! “No piula ni Cristo! Puc sentir com canten els grills a l’altra banda de la pantalla!”, deia. I a la gata “no li ha fet falta estudiar-se els pronoms febles”!

Sigui com sigui, gaudiu de la festa, compreu i regaleu llibres i, sobretot, llegiu-los! La festa està pensada per impulsar la producció i la comercialització dels llibres. És igual! Val més això que escoltar els anuncis de colònies per Nadal o pels dies del pare i la mare! No fem cap mal donant vida al gremi d’editors, i més si són de Catalunya. Sabeu què? Aprofitem l’oferta i, ja que hi som posats, comprem en català!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia