Opinió

A la tres

El forat ple d’aigua

“Davant l’absència de proves, la intuïció, la fantasia, i el victimisme estudiat per treure’n rèdit polític

Hi ha un episodi de la sèrie Els Simpsons on l’irreverent Homer passeja per un carrer i es troba un forat ple d’aigua. S’atura, l’observa amb interès, hi apropa un peu i finalment s’hi acaba enfonsant i està a punt d’ofegar-se. Quan aconsegueix sortir-ne, moll i espantat, es torna a mirar el forat cobert d’aigua, el torna a observar amb interès, hi torna a apropar un peu amb cautela... i acaba novament a dins. Aquest passat cap de setmana l’episodi protagonitzat pel president del PP, Josep Bou, amb el Mercedes incendiat m’hi ha tornat a fer pensar, pel fet que veig un cert paral·lelisme entre la realitat viscuda pel polític i la ficció projectada a la televisió. Per a qui desconeix la informació, un resum ràpid. Josep Bou va denunciar a les xarxes socials que li havien cremat el cotxe mentre participava en un acte a Barcelona, adjuntava un seguit d’imatges del vehicle calcinat i diferents missatges que vinculaven el suposat incident al moviment ocupa. A les respostes d’ànim de companys i simpatitzants en solidaritat amb la “tragèdia” se n’hi van afegir unes quantes més de gent que li retreia que s’hagués afanyat a acusar d’uns fets sense proves concloents. Proves que finalment van aportar els pèrits de la Guàrdia Urbana, assegurant que el foc havia estat un problema mecànic i que res feia sospitar que hagués estat intencionat. En Homer Simpson enfonsant-se per primer cop dins el forat ple d’aigua.

Dilluns, en declaracions als mitjans de comunicació, el president del PP català no només no reconeixia que l’havien enxampat de ple en la seva particular interpretació de la veritat, sinó que a més a més gallejava defensant la seva sospita i anunciava que denunciaria els fets a la fiscalia perquè fossin investigats i s’arribés fins al final. Davant l’absència de proves, la intuïció, la fantasia i el victimisme estudiat per treure’n rèdit polític. En Homer Simpson posant novament el peu dins del forat ple d’aigua malgrat haver comprovat prèviament que s’hi ofegaria. Que l’evidència no t’espatlli un bon titular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia