El lector escriu

Literatura sense literatura

“La novel·la de Caterina Albert Solitud tracta d’una dona que està sola a la muntanya.” Sembla una resposta d’examen de l’ESO, però és la descripció oferta per l’Elisenda Pineda a l’acabat d’estrenar programa de TV3. Filològicament, patètic.

Com ha apuntat el senyor Víctor Amela, deu de ser un programa de literatura sense parlar-ne; ben observat, ja que la presentadora surt acompanyada de l’humorista Godai Garcia.

Tant costa parlar del nostre patrimoni literari amb una mica de respecte? Socialment, ja està prou desprestigiat. Hi ha instituts de secundària que ja no ofereixen la matèria de modalitat a segon de batxillerat.

El programa This is art feia una divulgació cultural molt digna. I l’actual Tot art (caps de setmana per Betevé, a les 7.30 h del matí) és excel·lent.

Vista la perspectiva adoptada per l’equip de la senyora Pineda, tremolem per com tractarien el Tirant lo blanc o La vaca cega de Joan Maragall, per exemple.

Disbarats a dojo.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia