Opinió

De set en set

El silenci de ‘La Razón’

Partim de la deducció lògica que si vostè és lector d’El Punt-Avui no ho és de La Razón. Jo tampoc. Però vaig tenir la curiositat malsana de veure com el rotatiu espanyol –millor dit, espanyolista– explicava la condemna del Tribunal Europeu de Drets Humans per haver publicat un reportatge de doble pàgina amb les fotos del DNI de 33 jutges catalans. L’any 2014, amb el títol de “La conspiración de los 33 jueces soberanistas”, el diari assenyalava els magistrats que havien signat el manifest a favor del dret a decidir pocs mesos abans del 9-N. Dimarts es va conèixer la sentència del TEDH i avui La Razón encara no n’ha dit res. Un silenci anòmal des del punt de vista periodístic i jurídic. Però totalment normal quan ja sabem que el braç mediàtic és un més dels fronts politicorepressius de l’Estat.

El Tribunal d’Estrasburg ha condemnat el Regne d’Espanya a indemnitzar els jutges perquè considera provat que el diari va publicar dades personals filtrades de la base de dades de la policia i, per tant, s’ha vulnerat el seu dret a la intimitat. Per molt que La Razón ho ignori, la sentència del TEDH és una gran victòria. Dels magistrats, del Col·lectiu Drets, que és qui va iniciar les accions judicials, i de l’advocat Andreu van den Eynde. Una victòria que arriba després d’anys de topar amb el mur de la justícia espanyola, que va arxivar totes les causes, i de l’Estat, que no va fer cap investigació per aclarir com fotografies privades dels arxius de la Policía Nacional havien aparegut a les pàgines d’un diari. El temps ja ho ha aclarit; ara ja ho sap tothom –inclòs Europa– gràcies als àudios de Villarejo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia