Opinió

De reüll

Femers d’idees insalvables

Els Mossos d’Esquadra han registrat aquest any un 13,3% més de denúncies per violència masclista que en el mateix període del 2021, cosa que representa la xifra més alta de l’última dècada. La tendència és creixent i els pics de denúncies apareixen a l’estiu i els dilluns. Ahir els Mossos feien públiques aquestes dades coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Però la violència té moltes cares. Sovint, i sorprenentment, amigues. L’any 2021 les denúncies per assetjament, amenaces i coaccions masclistes a través de mitjans digitals van créixer, a l’Estat espanyol, un 34,5% respecte al 2020 i no van pel camí d’aturar-se. I com més creixen les denúncies, més creixen els espais a la xarxa on s’alimenten aquests discursos masclistes, excloents i violents contra les dones amb l’únic objectiu de manipular, humiliar i controlar-les.

Sabem que alguna cosa no funciona. Parlem de menors involucrats en delictes contra la intimitat, la llibertat, la integritat o l’honor de les dones, que tenen accés a unes eines que utilitzen de forma perversa per imposar els seus criteris impunement. I la clau és saber com fer arribar informació de qualitat i rigor en aquests femers d’idees, sovint, insalvables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia