El lector escriu

Autoritaris, en política? Tolerància “zero”

Els marxistes prosoviètics del s. XX eren uns autoritaris: per això hi va haver els gulags. Els nazis també, per això hi va haver el que ja sabem. També altres dictadors –a Àsia, Amèrica, Àfrica o ben a prop– van imposar (o encara imposen) els seus dogmes per la força, la por i la repressió. No ens n’alliberarem pas per sempre.

Ara bé: i si som positius? I si ens formem, joves i no tan jovenets, en una sana proposta i actitud política?

Encara que algú ho prejudiqui, no parlo de “partits” (lamentable realitat “empresarial”) sinó de “filosofia política”, una de les més saludables disciplines de la “filosofia pràctica”.

Va ser un plaer escoltar el professor Joan Manuel del Pozo, fa pocs dies a la biblioteca Rahola, de Girona, on va parlar de Ciceró i de com ell veia els múltiples intents de dominació dogmàtica que amenaçaven el sistema republicà de Roma.

Si estem per la llibertat i la ciutadania, ens calen eines intel·ligents per aturar, també ara i aquí, l’autoritarisme polític.

Visca l’autoritat, però no la imposició, oi?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia