El lector escriu

‘55 urnes per la llibertat’

55 urnes per la llibertat és el títol de l’exposició que fins al 15 de febrer es pot veure a la Fundació Fita de Girona. Títol que fa referència a les 55 urnes que han interpretat artísticament els seus autors, un per a cadascuna. Partint d’un mateix objecte s’arriba a modificacions tan diferents que costa en alguns casos de veure’l; però en totes les obres hi ha la voluntat de fer significatiu el seu simbolisme, que ve de la definició d’urna i el dret a exercir el dret que comporta.

S’acompanya la mostra d’un petit llibret en què hi ha una imatge de cada urna treballada i l’explicació de la intenció de l’artista. D’aquesta manera el simbolisme de l’acció queda concretat amb les paraules i es pot arribar millor al seu enteniment, tot i que algunes de les accions són molt evidents perquè estan relacionades amb tot el viscut de repressió i manca de llibertat durant la jornada del referèndum de l’1-O.

És una exposició que es va inaugurar a Perpinyà, que després ha estat exposada a l’Arts Santa Mònica de Barcelona i que continuarà el seu itinerari un cop acabada a Girona.

Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia