El lector escriu

Els aparcaments i el canvi climàtic

Cada cop són més els pobles que, amb bon criteri, construeixen grans aparcaments, sigui per rebre els visitants, sigui per fer-hi activitats: Verges, Palau-sator, Ullastret... Igualment a les estacions de tren o a les grans superfícies. Aquests llocs, per norma general, solen ser una gran extensió de terra erma o coberta d’asfalt amb uns quants fanals.

Als conductors, malgrat que tots busquen aparcar sota una ombra, no els queda cap més remei que fer-ho a ple sol. Consegüentment, al cap d’una estona, tan bon punt pugen al cotxe, el primer que fan és engegar l’aire condicionat.

Si suméssim les tones de gasos contaminants consegüents a la refrigeració d’aquests milers d’automòbils i consideréssim que són uns dels culpables de l’engruiximent de la capa d’ozó que atrapa les radiacions solars dins la Terra, provocant “l’efecte hivernacle” –conseqüència del canvi climàtic–, si consideréssim que un arbre d’ombra val 20 euros i un fanal en val 2.000..., caldria una bona reflexió dels ajuntaments, per posar el seu granet de sorra i omplir, amb criteri, els aparcaments amb arbres d’ombra (no pas de petites oliveres com n’hi ha en algun d’aquests aparcaments...).

Tots volem lluitar contra el ja present canvi climàtic, doncs per aquí es comença.

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia