El lector escriu

Recuperar la independència

No entenc de cap de les maneres el que està passant a la nostra estimada Catalunya. Les grans errades històriques: la de 1412 en el Compromís de Casp i la de 1713 en entrar en una guerra que no ens convenia i hi perdérem bous i esquelles, ben segur que ens han portat a la situació actual.

No crec que hi hagi algú a qui no li interessi recuperar el que era seu, quan és molt important i li pot malmetre el futur si no ho aconsegueix. És tremendament lamentable que continuem amb la falta d’entesa entre nosaltres –i entre els que viuen de la política– i prioritzem massa sovint els interessos particulars sobre els del comú –a tots nivells.

No entenc de cap de les maneres per què no es fa cas del verb recuperar. És molt diferent dir que volem la independència, que dir que volem recuperar la independència, ja que si ho diem així seran multitud els que voldran saber quan i per què érem independents i quan i per què vam deixar de ser-ho, i els nostres botxins es quedarien sense arguments per seguir justificant la seva dictadura. És impressionant que per passar uns moments en aquest món als humans ens sigui tan difícil entendre’ns i estimar-nos.

Penso que tenim un molt baix coneixement dels fets més transcendents de la nostra història. Des de fa molts anys porto una síntesi de la història de Catalunya en un full A4 plegat a la cartera per regalar quan cal.

Olot (Garrotxa)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia