El lector escriu

Fer els ulls grossos

Arribo a l'estació de Sant Boi dels FGC per agafar el tren i valido la meva targeta, com tothom que utilitza el transport públic... o gairebé tothom. Valido el meu bitllet i algú altre es cola darrere meu. Ja m'ha passat tres vegades i en les tres ocasions hi havia un guàrdia a l'andana que ho va veure però no va dir res.

No sé per què i no vull pensar que és qüestió de por als immigrants, però els tres cops que m'ha passat, els nois que es van colar eren negres i per la forma que vestien no es pot dir que els faltés diners per pagar-se un bitllet, però en cap cas el guàrdia no els va dir res. Ahir, en canvi, a plaça Espanya, darrere una dona es va colar un noi barceloní i el guàrdia de torn no va trigar a arraconar-lo contra la paret, demanar-li tota la documentació i posar-li la multa. I no és el primer cop que passa. És una cosa que no trobo justa, perquè jo em gasto 48,85 euros en una T-Mes de zona 1 per anar a la universitat, mentre hi ha gent que es cola i no rep cap multa.

No és qüestió de ser immigrant o no, sinó de pagar el preu just per un servei que s'utilitza, i si algú no acompleix el conveni que hi ha se l'ha de multar, sigui d'on sigui. Així que els guàrdies haurien de complir també la seva obligació de multar qualsevol que viatgi sense bitllet, sense fer els ulls grossos per falsos prejudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.