El lector escriu

George Steiner: matís

Mort el dia 3, important intel·lectual, en la seva obra Els llibres que mai he escrit (Edic. Siruela, Madrid, 2008, pàg. 211-4) i, en concret, en el seu capítol Petició de principi, va manifestar: “En cap moment de la meva vida he estat políticament actiu ni m’he afiliat a tal o tal altre partit. […] Cap programa polític, cap moviment partidista ha tingut el meu suport. […] Mai he votat en unes eleccions, ni locals ni nacionals. […] La meva conducta, els meus escrits, els meus ensenyaments han estat els d’algú a qui Aristòtil hagués descrit com un idiota, l’home que es queda a casa.”

I, tot això, en defensa de la seva privacitat, “la qüestió està relacionada, inquietantment, amb la crítica de Wittgenstein del llenguatge privat”. Òbviament, les seves vivències van condicionar el seu pensament, que, en aquest aspecte, considero que afortunadament han estat superades, ja que, en el conflicte espanyol/català, la majoria estem conscienciats amb la participació pública, segons les nostres possibilitats; i aquesta actitud és molt més enriquidora i pragmàtica, perquè els abstencionistes i desmotivats no ajuden a solucionar els problemes.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia