El lector escriu

Llei de l’eutanàsia

Un fet històric. A la fi, una àmplia demanda social té un reflex en forma de llei tramitada pel Congrés dels Diputats, amb 201 vots a favor. A la tercera va la vençuda.

Malgrat aquest avenç, encara hi ha veus retrògrades que pensen que això representarà un estalvi en pensions, o que es transformarà en retallades socials amb l’excusa del dret a morir. També hi ha qui ho compara amb la “solució final” dels nazis. Com es pot estar mancat de sensibilitat d’aquesta manera? On tenen la consciència aquesta gent? Marcos Hormann, el primer metge condemnat al nostre país per haver practicat una eutanàsia, pensa que aquesta llei arriba tard per a molta gent però aviat per a altres que se’n podran beneficiar. Des de Ramón Sampedro fins a María José Carrasco, han hagut de passar molts anys per poder tenir una llei que reguli aquesta pràctica. A l’associació Dret a Morir Dignament, un grup de persones voluntàries es dediquen a informar sobre el tema i la seva situació, així com també sobre els documents de voluntats anticipades.

Per fi sembla que a partir d’aquí a uns mesos les persones que vulguin exercir el seu dret a morir dignament podran fer-ho sense por a ser perseguits per la justícia, com sí que ho serà el marit de la María José Carrasco, que serà jutjat per un tribunal de violència de gènere.

Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia